Icoanele sau copacul colorat

Posted by Medusa | Posted in Aberatii | Posted on 26-08-2011

Tags: , , , , , , , ,

0

Intotdeauna m-au amuzat oamenii credinciosi. Sa-i vezi cum ingenunchiaza indoctrinati in fata unor tablouri pentru ca apoi sa sustina ca “una din cele 10 porunci este sa nu te inchini la chip cioplit” este absolut delicios!

Dar nu-i condamn. Sa fie cat mai multi din partea mea pentru ca asa am o sursa cat mai mare de amuzament. Iar ei… ei sunt fericiti in ignoranta lor. Adica, ce e asa de anormal sa te lasi in genunchi si sa te tarasti putin – dar cu “smerenie” te rog – si sa pupi o bucata de copac colorat? Nimic.

Poate am sa incerc asta data viitoare cand merg la atelierul de arte plastice de pe Dacia si ma apuca o credinta subita si simt nevoia sa mi-o exprim fata de copacul albastru din curte.

Oare ce incantatie ar merge la copacul albastru? Trebuie sa-mi dea ceva daca stau in genunchi in fata lui, nu? Altii stau in fata unei bucati de lemn si spun ca li se iarta pacatele. Eu stau in fata unui copac intreg! Cred ca merit cel putin o vacanta sau o masina, nu?

Sper sa nimeresc incantatia, asta – rugaciunea, si sa ma ajute Sfantul si Prea-fericitul-cinstitul-darnicul-evlaviosul COPAC.

Comments are closed.