Inteligenta la femei

Posted by Medusa | Posted in Razboiul sexelor | Posted on 23-08-2011

Tags: , , , , ,

1

Inteligenta la femeiStiu ca deja misoginii se pregatesc cu replicile “asta-i un oximoron” (desi ma-ndoiesc pentru ca putini stiu ce-nseamna cuvantul asta) sau “exista asa ceva?”… asa ca, nah: v-am luat-o inainte! :D

Da, exista o forma de inteligenta in fiecare femeie, insa difera de la una la alta cat de mult o foloseste. Se stie ca femeile in general sunt mai emotive decat barbatii – le place sa priveasca partile mai afective ale existentei; pun accent mai mult pe sentimente decat pe ratiune si actiuni, iar apoi sunt judecate pentru asta. (Discutia despre cat de “bine” este sa alegi ratiune vs afectiune sau cat de rationali sunt barbatii o lasam pe urmatoarele postari). Unele femei nu pot insa sa faca o alegere bazandu-se pe ratiune nici daca le tai cardul cu foarfeca! Asa le vedem de brat cu tot felul de ratati care le maltrateaza sub forma emotionala, verbala si chiar fizica; asa le vedem bete prin cluburi pierdute in spatiu; le vedem cu privirea incetosata cand stau de brat alaturi de un “domn respectabil”/ sugar daddy si nu pot scoate pe gura decat vocale atunci cand prietenii/colegii/clientii aceluia discuta. Dar se vede ca incearca, saraca!

Sunt unele femei (frumoase, de altfel) care sunt sincere cu ele si nici nu mai incearca sa para a avea un minim de inteligenta: odata ca este mai usor asa, si apoi pentru ca daca toata lumea le-a catalogat asa – de ce s-ar mai chinui sa le schimbe parerea? (Asta ca explicatie din partea mea, nu ma refer ca si-ar fi facut un rationament si o strategie in sensul asta). Dar este ok! Au si alte prietene, la fel ca ele, care le tin companie si se incurajeaza una pe alta. Problema intervine cand frumusetea dispare, sponsorul vrea o prospatura si marfa lor nu mai are aceeasi valoare. Atunci primesc un mare sut in fund si raman cu aceeasi privire pierduta si inocenta – numai ca de data asta in strada fara bani in cont si nu in terasa la High Heels!

Mai sunt unele femei care sunt constiente de avantajele pe care le-a oferit natura si societatea si chiar stiu sa se foloseasca de ele! Ma refer aici si la cele care cred ca Tolstoi e un cocktail, si la cele care se dedica unei cariere (nu mah, nu la genul ala de cariera ma refer:D). Sunt femeile care au realizat ca daca arata bine primesc favoruri si stiu cum sa foloseasca asta in beneficiul lor. Nu este cu nimic mai proasta o femeie care se foloseste de trasaturile ei pentru a obtine o masina (si ramane cu ea) fata de una care zambeste frumos la un client pentru a obtine un cont… sau in fata sefului atunci cand vrea o marire!

Desigur, le stim si pe acele femei inteligente care stiu sa vorbeasca, si care pot pune in incurcatura multi barbati daca se pune problema de ratiune. Hint: nu le place atat de mult sa li se taie din orgoliul masculin si nici nu se gandesc “bai vreau s-o fut pe asta pentru ca are un rationament incredibil!”

CONCLUZIE: inteligenta la femei este perceputa diferit fata de cazul barbatilor (nu fac referire aici la IQ). Crezi ca va conta daca nu stii sa explici detaliat Teoria Relativitatii? Nimanui nu-i pasa… Atat timp cat printr-o cale sau alta reusesti sa primesti ce-ti doresti de la viata ta si nu iesi in minus, draga mea, te poti considera inteligenta!

Comments (1)

[...] vă umflați în pene… așa e cântecul. Dacă tot s-a început acest blog cu un articol despre inteligența feminină, m-am gândit să vedem ce se întâmplă și în tabăra inamică. [...]