Mitul prieteniei dintre barbati destramat

Posted by Medusa | Posted in Razboiul sexelor | Posted on 04-09-2011

Tags: , ,

1

Rar spre aproape deloc se intampla sa mai cunosc un barbat, cat vad baietei. Genul care nu au incredere in ei si incearca sa suplineasca prin replici care i-ar face mai masculi si mai interesanti decat sunt de fapt. Sunt multe care pun botul la astfel de impresii, si-si merita soarta apoi cand raman cu ochii goi in soare.

Ce ma mira pe mine insa este faptul ca din ce in ce mai multi reprezentanti ai sexului “puternic” sunt din ce in ce mai slabi – practic efeminati. Ma amuza teribil cum mitul barbatilor mult mai loiali intre ei fata de cazul femeilor se destrama in fata mea atunci cand la mijloc e o “prada”.

In primul rand am testat asta intre un tip cu care am fost si unul care vroia sa fie cu mine – de altfel niciunul care sa- mi mai trezeasca interesul – insa de dragul stiintei i-am lasat sa se exprime. Distractia a fost pe masura. Sa vezi cum orgoliul le evada prin priviri si mai ales cum imi spuneau lucruri negative unul despre altul, desi nu se cunosteau, a fost pretios. Bine, mai delicios a fost momentul in care am ales un al treilea exemplar cu care sa plec, lasandu-i sa plece acasa cu tot cu vorbele negative unul despre celalalt.

Zi de zi observ din ce in ce mai mult cum baietii – ca barbati nu pot sa-i numesc in ciuda varstei – incalca acel pact de prieteni daca apare o femeie si se comporta tocmai mai rau decat o femeie: se mananca de fund unul pe altul in fata ei. E fantastic cum au impresia ca daca aplica aceasta manevra – barfa ieftina si nebazata practic pe nimic real – vor face ca acea femeie sa ii aleaga pe ei. De ce as alege un barbat care isi prezinta principalul avantaj ca fiind ca poate sa vorbeasca de rau un competitor?

Am fost pusa si in situatia de a concura cu o alta femeie pentru un barbat, dar nicuna din noi nu s-a gandit sa apeleze la astfel de tehnica. Noi, femeile, preferam sa aratam de ce una din noi e mai buna decat cealalta si nu de ce cealalta este mai proasta.

As vrea sa fiu contrazisa, insa sunt barbatii mai curve decat femeile in aceste cazuri?

Comments (1)

versiunea TL;DR: barbatii si femeile sunt idioti

Mdea, am iesti cu 2 amici si o tipa intr-un club de bumți bumți din bucale si eram stateam, beam un ice tea de hamei si ma uitam la ăstia 2 cum se distrug intre ei pentru o tipa, tipa care o durea in cur de ăstia 2, cei 2 care erau in limba dupa ea si cred ca faceau cam orice le cerea. Eu stateam relaxat si imi ziceam ca tot la mine vine. Am avut dreptate, problema e ca mie nu imi place de tipa si ma enerveaza.